Content marketeer

Roeselare
2300
3000
Vast contract
Hospitalisatieverzekering
32 vakantiedagen

Content marketeer bij Accent? 

We zijn op zoek naar een content marketeer om het Accent marketingteam te versterken vanuit het Accent Support Center. Het wát? Het Accent Support Center is de hoofdzetel van Accent en ligt in het pittoreske Roeselare. Je komt terecht in een bedrijf dat de omvang heeft van een internationale groep, maar de authenticiteit van een echte West-Vlaamse onderneming weet te bewaren. Een open cultuur, een dynamische omgeving en steeds op zoek naar vernieuwing en innovatie.

Hoe ziet de job eruit?

Hoe ziet een doordeweekse dag van onze content marketeer eruit? 

Jij bent verantwoordelijk voor het beheren en creëren van content voor onze social media kanalen Facebook, Instagram en TikTok. Daarnaast creëer je content voor het B2C gedeelte van onze website zoals bijvoorbeeld blogartikelen, contentupdates, landingspagina’s voor acties of productlanceringen. Voor de online rekruteringscampagnes zorg je voor sterke copy die meteen aanspreekt, en werk je samen met ons design team jouw ideeën uit voor de visuals en video’s om de campagne zo succesvol mogelijk te maken. Sta je graag zelf achter de camera of heb je feeling om contentbeelden zelf vorm te geven? Groot pluspunt! 

 Concreet ziet jouw takenpakket er zo uit:  

 • Je stelt een contentkalender op en plant de posts tijdig in op de diverse social media kanalen.  
 • Je zorgt voor maximaal engagement met onze volgers door je posts op onze social media kanalen met als doel de merkbekendheid en het positieve imago van Accent te vergroten. Je screent ook waar Accent vermeld wordt en gaat in interactie. Daarnaast monitor je maandelijks de resultaten van de social media posts en rapporteer je hier geregeld over. 
 • Samen met onze Performance marketeer bouw je succesvolle rekruteringscampagnes voor onze kantoren en klanten. Iedereen die op zoek is naar een job moet zich aangesproken voelen tot jouw boodschap.  
 • Samen met onze webmaster zorg je dat onze website steeds up-to-date is, dat we relevante en interessante blogs publiceren, enz.   
 • Je zorgt ervoor dat de missie, visie en waarden van het bedrijf gerespecteerd worden in alle communicaties.  
 • Ook bijdragen aan en aanwezig zijn op seminaries en marketingevenementen behoort tot jouw takenpakket. Op die manier kan je van alle verschillende aspecten van marketing proeven en vinden de Accent collega’s ook snel de weg naar jou met interessante verhalen die je kunt gebruiken in je communicatieplan.  

Als we dan toch een uitdaging moeten meegeven: we flirten graag met onmogelijke deadlines die wij dan weer mogelijk maken. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Je werkt namelijk nauw samen met de rest van de marketingafdeling. 

Wie ben jij?

Als content creator spreekt het voor zich dat jij over de volgende eigenschappen beschikt:  

Een scherpe pen: als communicatiespecialist, moet je dagelijks wervelende teksten schrijven. Jouw copywriting skills zijn on fleek 

Creatief en strategisch: bij het opstellen van jouw communicatieplanning denk je graag out-of-the-box, maar je waakt er tegelijk op dat de Accent-identiteit gerespecteerd blijft.  

Samenwerkend en proactief: content creëren doe je niet alleen. Het is jouw verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk content te halen uit onze interne medewerkers, uit alle hoeken van de organisatie. Zij hebben heel veel leuke, mooie, ontroerende verhalen te delen. Aan jou om ze op te sporen. Een hands-on en proactieve mentaliteit is dus een must. 

Vernieuwend: je bekijkt (nieuwe) digitale kanalen en overtuigt ons van hun belang. Moet Accent meer inzetten op TikTok? Jij gaat het ons vertellen.  

Resultaatgericht: bij alles wat je doet, denk je niet alleen aan het conceptuele, maar ben je ook sterk bezig met het resultaat: heeft deze campagne voor voldoende leads gezorgd, doet deze post het goed qua engagement, enz. Je leert uit de bevindingen en kan bijsturen indien nodig. 

 • Flexibel en stressbestendig: externe verplaatsingen schrikken jou niet af. Integendeel, je vindt het verrijkend om je onder de mensen te begeven en zo te voelen wat er leeft in ons kantorennetwerk. 
 • Leergierig: Accent maakt deel uit van House of HR waardoor je terecht komt in een (inter)nationale omgeving. Je zal zowel Nederlands- als Franstalige teksten dienen op te leveren. Ook in Engels- en Franstalige meetings weet je je voldoende uit te drukken. Weet dat Accent taalopleidingen aanbiedt indien je die nodig hebt. 

Content creatie, dat heb je in de vingers of niet, en staat voor ons los van diploma of ervaring. Je goede copywriting skills in het Nederlands, je creativiteit en de match met ons team geven de doorslag. Of je nu een schoolverlater bent of een ervaren rot, laat je niet afschrikken om te solliciteren.  

Wat mag je van ons verwachten?

Je komt terecht in een fantastisch, 18-koppig marketingteam dat bestaat uit verschillende digital super heroes, grafische wizards, communicatie experten en allround marketingtovenaars. Je rapporteert rechtstreeks aan onze Brand & Communication Manager Sien.  

Waarop kan je daarnaast nog rekenen?  

Een dynamische werkomgeving: het Accent Support Center zorgt voor een dynamische omgeving waar we elke middag samen met de collega’s in een gezellige lounge lunchen en nadien nog een partijtje pingpong spelen. Move over, Google! 

 • Interne en externe opleidingen: wij zorgen ervoor dat jij nog sterker wordt in jouw expertisedomein.  
 • Niet minder dan 32 verlofdagen: begin al maar te dromen welke bestemmingen je straks kunt afvinken op je bucket list (wel enkel als je belooft om nadien ook terug te keren). 
 • Flexibele werkuren: bad hair days vormen dus nooit nog een probleem voor jou.  

Een motiverend salarispakket: Ons flexplan biedt jou de mogelijkheid om zelf je prioriteiten aan te geven. Meer verlofdagen, extra opleiding, groepsverzekering,.. You choose.  

Heb je zin om met ons op avontuur te gaan? Dan hebben we al een eerste opdracht voor jou! Haal die scherpe pen boven en overtuig ons van je copywriting skills met je motivatiebrief. Wie weet behoor jij dan binnenkort wel tot het leukste marketingteam van Roeselare en omstreken!